AM PROMIS, AM FĂCUT!

Maricel Popa

Senator în Parlamentul României

Cele mai mari investiții publice din istoria Județului IAȘI.


INVESTIȚII PENTRU BUNĂSTAREA TUTUROR IEȘENILOR.

Sunt ieșean get-beget, născut și crescut în Iași. Iubesc Iașul și tot ceea ce înseamnă farmecul capitalei culturale a României. La Iași am învățat, la Iași am început să muncesc, la Iași mi-am format familia, la Iași s-au născut cei doi copii ai mei. În cei 59 de ani de viață, am rămas constant fidel Iașului și ieșenilor.

Sunt inginer de profesie, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași. Tot la Iași, am dezvoltat firme, societăți private care au adus plus valoare ieșenilor, dar și județului. Am fost printre primii oameni de afaceri ieșeni de după Revoluția din decembrie 1989.

Am demonstrat că pot conduce cu succes companii cu mii de angajați și bugete de zeci de milioane de euro. În urmă cu aproximativ 7 ani am decis să întorc Iașului tot ceea ce mi-a oferit. Am decis să mă implic în administrația publică, dar și în viața politică a cetății.

Am ocupat pentru aproape trei ani funcția de secretar de stat în cadrul Guvernului României, în Ministerul Energiei și în Ministerul Economiei. În acest mandat am reușit să pun capăt activităților așa-numiților ”băieți deștepți” din energie, despre care s-au scris mii de articole și s-au făcut sute de emisiuni.

Totodată, am avut onoarea de a reprezenta România și de a promova țara, dar în special Iașul, în fața investitorilor străini. Multe dintre proiectele care se implementează acum în județ au fost gândite și lansate în perioada în care am activat în Guvern. Nu am abadonat în nici o clipă interesele ieșenilor, indiferent de zona în care am activat sau funcția pe care am avut-o.

După activitatea desfășurată în cadrul Executivului, după alegerile locale din 2016, am fost desemnat la conducerea Consiliului Județean Iași. Am avut astfel oportunitatea de a valorifica experiența dobândită la nivelul Guvernului din poziția de președinte al Consiliului Județean. Încă de la startul mandatului mi-am propus obiective îndrăznețe, care, de multe ori, au părut de neatins pentru multă lume.

Așa am reușit, împreună cu toți primarii din județ și alături de consilierii județeni ai PSD, să aduc în județ investiții record: peste un miliard de euro în patru ani! Și nu mă opresc aici!

În decembrie 2020 ieșenii au investit încrederea în mine pentru a-i reprezenta în Parlamentul României, ca senator.

AM PROMIS, AM FĂCUT!

1 MILIARD EURO pentru 1 MILION de IEȘENI


CELE MAI MARI INVESTIȚII PUBLICE DIN ISTORIA JUDEȚULUI IAȘI


Vezi toate proiectele realizate